Hey huidige Hielers!

Hey huidige Hielers!

Jullie hebben mij misschien zien rondlopen op de speelplaats met Mevr. Behets. Nee, Ik ben niet een nieuwe leerkracht, maar Jessica Vanhove, een oud-leerling van deze school.

Ik ben 6 jaar geleden afgestudeerd. Sinds het behalen van mijn diploma, was ik hier niet meer geweest. Rondlopen op de speelplaats en ex-leerkrachten terugzien hebben een hoop souvenirs naar boven gebracht.

Ik moet toegeven dat de school veel veranderd is, in positieve zin natuurlijk. De nieuwe klaslokalen en de sporthal heb ik zelf niet gekend.

Na mijn studies op Kahiel, heb ik de studies aangevat van Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de KUL. Dit bleek niet echt mijn ding te zijn omwille van de overvloed aan wiskunde en wetenschappen. Het jaar daarop ben ik Rechten gaan studeren aan de Vrije Universiteit Brussel.

Ik zit nu in mijn laatste jaar en hoop tegen het einde van dit schooljaar mijn Master in het Fiscaal recht te behalen.

Wat ik jullie wil meegeven is het volgende: Denk goed na alvorens je hogere studies aanvat. Ik was sinds het 3e jaar overtuigd dat ik Handelsingenieur ging studeren, om daarna Marketing Manager te worden en eventueel ook leerkracht Economie. De leerkrachten duwden mij ook in deze richting, waardoor ik ook geen twijfels had omtrent de te volgen richting. Ik heb dan bijgevolg geen informatie gezocht omtrent andere potentiele richtingen die ik had kunnen volgen. Had ik dit wel gedaan dan was ik waarschijnlijk al afgestudeerd.

Hetgeen je moet doen alvorens je beslissing te nemen is jouw onderzoek zeker niet beperken tot de meest logische keuze, met studenten babbelen die de richting volgen of gevolgd hebben en voldoende informeren over de gekozen studierichting(en).

Het is mijn inziens van belang dat je weet wat je universiteit/ hoge school van je verwacht wat de voorkennis betreft. Meestal beginnen ze wel van nul. Maar voor wiskunde bijvoorbeeld, verwachten ze wel dat je al een sterke basis hebt. Dit kan natuurlijk ook varieren in functie van de gekozen richting.

Je moet zeker ook geen richting kiezen omdat deze in de mode is. De richtingen Marketing en Psychologie zijn daar goede voorbeelden van.

Doe vooral iets dat je graag doet. Je zal er bovendien 3 à 5 jaar mee bezig zijn.

En voor al degene die twijfelen om al dan niet hogere studies aan te vatten, zou ik willen zeggen, probeer minimum een jaar. Op die manier kan je later ook geen spijt hebben dat je het niet tenminste geprobeerd hebt.

Tot slot wens ik jullie allemaal een boeiende studiecarrière toe.

Jessica Vanhove

Advertenties

~ door hielnoise op oktober 10, 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: