Nieuws van een oud-leerling!

Als oud-leerling ben ik enorm verrast door het bloeiend enthousiasme dat er in het KA Hiel heerst. Op drie jaar tijd is er zo veel veranderd: een groot sportcomplex, een OLC waar leerlingen tijdens of na de schooluren terecht kunnen om hun huiswerk te maken enz.
Als je als oud-leerling op het speelplein staat, komen er allemaal herinneringen naar boven, herinneringen van tijdens lessen, van gwp’s, klaskameraden en leerkrachten die we het ‘soms’ moeilijk maakten … Allemaal fijne momenten die je bij blijven.
Eenmaal je je diploma van het secundair onderwijs behaalt, staat de wereld werkelijk voor je open, je krijgt kansen om verder te studeren en dat moet je met beide handen grijpen. Studeren is immers zo belangrijk voor je toekomst dat je die kans echt niet mag laten liggen!
Momenteel zit ik al in mijn derde bachelorjaar Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en moet ik een bachelorpaper maken om door te kunnen gaan naar mijn masterjaar. Omdat ik binnen mijn richting rond ‘media en cultuur’ werk, gaat mijn onderzoek over ‘ Hoe jongeren omgaan met jongerenbeelden in jeugdtijdschriften ‘, zoals de wel bekende Vlaamse Joepie. Het woord ‘cultuur’ is zo breed in zijn context dat we daar moeilijk een vaste definitie aan kunnen geven.
Voor mijn onderzoek heb ik vijf focusgroepen georganiseerd in Emanuel Hiel en met enige hulp van mevrouw Leemans heb ik in totaal 29 leerlingen bereid gevonden om deel te nemen. Deze gemotiveerde jongeren waren leerlingen van 3HumWet, 4HumWet, 4EcTa en 2Aa. Het was een leuke ervaring om met deze jongens en meisjes te werken en het was ook interessant om hun visie te achterhalen.
De focusuren zijn nu wel achter de rug, maar het moeilijkste moet nog komen: de analyse! Wat ik nu al kan vaststellen is ‘Children are getting older younger’ (Holland)
Ik wil alvast iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan mijn onderzoekje!!
Stefanie Polfliet, oud-leerling humane wetenschappen.

Advertenties

~ door hielnoise op maart 31, 2010.

 
%d bloggers liken dit: